E-sporten börjar få fotfäste hos allmänheten när Heaton ställer upp i SVTs Mästarnas Mästare och där ställs mot ”riktiga” atleter i både fysiska och mentala utmaningar

Emil ”HeatoN” Christensen ställer upp i den nya säsongen av SVTs program ”Mästarnas Mästare” där svenska atleter ställs mot varandra i en rad utmaningar för att klargöra vem som är den bästa av de bästa. När skidåkaren Jon Olsson fick ställa in sitt deltagande på grund av skada så hörde SVT efter ett tag av sig till esportslegendaren Heaton och frågade om han var intresserad.

”Det känns förbannat kul. För det första är det ju en jättestor ära att få vara med och det ska bli jättekul att tävla, men för det andra är det ju hur stort som helst för mig och esporten. Det här är större än en själv.”

Antagningen är en klar indikation på hur esport blir allt mer accepterat och ansett som en faktiskt atletisk utmaning. Professionella E-sportare lägger trots allt ner otroligt mycket tid och energi på att bli bäst på det dom gör.

Annons

SVT tar officiellt inte ett ställningstagande i frågan om ifall E-sport är en ”riktig” sport eller ej. Men programmets krönikör skriver att även om det kan anses som populistiskt att ta med Heaton i programmet så är det fortfarande roligare att se honom än ännu en herrfotbollsspelare eller brottare som ”är med under förutsättningen att den får bära en piké i samma färg som det spelbolag som sponsrar honom.”.

Svenska Musguiden – Sveriges största test av möss

Uppdatering: HeatoN’s deltagande i programmet är inte uppskattat av alla. Hockeyspelaren Tommy Söderström tycker inte att Christensen hör hemma i programmet och att E-sport inte går att jämföra med ”riktig” sport. Han tillägger också att han inte kommer att titta på den här säsongen av Mästarnas Mästare.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Morkulhoffa78Daniel LundqvistTommysam Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
sam
Medlem
sam

”Var går gränsen då? Pistolskyttar ser inte ut som ”vanliga” idrottsmän… – Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.” Från intervju med Expressen. Det heter ju faktiskt spela fotboll, precis som man spelar ett datorspel. Man kan väl även anta att det är många barn som spelar fotboll bara för att ha kul också? Sen att det antas att… Läs hela »

Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Kan inte låta bli att tänka på ett filmcitat:

https://getyarn.io/yarn-clip/45e6e22f-3898-4dc3-9b58-86395757d557

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Haha, jag bara älskar när old-timers blir butthurt när saker förändras 🙂

hoffa78
Medlem
hoffa78

”Idrott kan definieras som kroppsövningar med fysisk aktivitet för att få motion och rekreation”
Nej, e-sport är ingen idrott dock väl en sport som namnet antyder.

Morkul
Medlem
Morkul

Då även skrapa en trisslott ingår i definitionen sport så har ju e-sport bra sällskap.