Den AMD-exklusiva partnern HIS släpper idag sina grafikkort HD 6970 IceQ och IceQ Turbo 2GB som är företagets egna design av AMD:s i dagsläget bästa GPU. Förutom något högre klockfrekvenser på Turbo-modellen kommer företaget med sin kända IceQ-kylare som ska erbjuda bättre kylning tillsammans med lägre ljudnivåer.

Den nya IceQ-serien från HIS borde göra många gamla ATI-fan glada då kylaren använder sig av samma gamla design som tidigare grafikkort med deras kända IceQ moniker. Kylarkåpan är i genomskinligt plast där kylfläns och värmeledningsrör syns klart och tydligt och deras fläkt som kallas för Black Hole Impeller drar luft både från fram och baksida för ökat luftflöde.

HIS_HD6970_IceQ2

HIS_HD6970_IceQ3

Kylaren kommer med 4 värmeledningsrör och en kylfläns i aluminium. Tack vare kåpan på kylaren så ser man till att mestadelen av luften blåses ut ur chassit och kylaren ska enligt HIS själva vara mycket tystare och 23 grader lägre än referensdesignen från AMD. HIS HD 6970 IceQ 2GB kommer med klockfrekvens på 880 MHz på GPU:n och 5500 MHz på GDDR5-minnet, medan IceQ Turbo 2GB kommer med en mycket mild överklockning på 900 MHz respektive 5600 MHz.

HIS_HD6970_IceQ1

De två nya grafikkorten borde finnas i butik inom kort för de butiker som tar in dom för försäljning inom Sverige vill säga. Men enligt vad vi har hört väntas HIS bli mera aktiva här i Sverige och då kan det ännu en gång bli ett märke värt att titta närmare på.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Viking1962Jacob Hugossonhakoir Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christoffer Pålhammar
Medlem
Christoffer Pålhammar

Förvisso ska den sitta i datorn, men en skönhet var det inte.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag håller med hakoir lite där, inte den vackraste fläkt som finns, men det finns ju så att man kan byta ut den om man vill. Har man ett chassi utan fönster så spelar det kanske ingen roll