Hitachi har nu äntligen gjort ett officiellt tillkännagivande kring sin nya mobila 4,5-tums IPS skärm som vi sett rykten om sedan i februari månad. Förutom en väl tilltagen skärmyta bjuder Hitachis senaste skapelse på marknadsledande upplösning, 720 x 1 280 pixlar, samt även en förbättrad 3D-teknik som inte kräver glasögon.

Hitachi var en av de första skärmtillverkarna att anamma den nya parallax barrier-tekniken för att skapa 3D-effekter på mobila skärmar utan behov av 3D-glasögon. Med sin nya 4,5-tums IPS-panel har Hitachi utvecklat en ny 3D-teknik man kallar liquid crystal lens technology. En teknik som bland annat används i några av de dyraste 3D-TV-apparaterna på marknaden idag. Tekniken ska till skillnad mot parallax barrier ge betydligt bättre ljusstyrka vid visning av 3D-video, där den tidigare 3D-tekniken ofta nästan halverade ljusstyrkan när man aktiverade 3D-effekter.

Detta är något vi tydligt kunde se i vår förhandstitt på 3D-telefonen LG Optimus 3D där man i vår videogenomgång ser att ljusstyrkan påverkas ordentligt i 3D-läge. Hitachi lovar till och med högre ljusstyrka vid 3D-visning än vid vanligt 2D-läge, 470 cd/m2 för 3D och 400 cd/m2 för 2D.

Förutom en ny och effektivare 3D-teknik bjuder alltså panelen på en rejält mycket högre upplösning än vi är vana vid. Med 720 x 1 280 pixlar har skärmen en pixeldensitet på 329 ppi vilket inte bara bör ge en skarpare bild vid 2D utan förbättra 3D-kvalitén märkbart.

När Hitachis nya 4,5-tums skärm dyker upp i produkter är ännu oklart. Men vi kan ju alltid hoppas att det blir snart.

hitachi.ips
Fritt översatt; Den nya 3D-tekniken släpper igenom mer ljus.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
McKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Problemet med 3D på den här nivån är crosstalken som är påtaglig.