Holländska företaget X2 kanske inte är så värst väletablerade på marknaden. Men med det nya chassit Siryus vill företaget visa att man vet hur man blandar estetik med kvalité.

X2 Siryus är ett chassi med öppen ram som kanske ser mer ut som abstrakt konst än ett datorchassi. Chassit är ställt på högkant med en stor bas och den externa ramen som håller allting stadigt. Ramen är gjord i 0,6 millimeter (mm) tjock SECC metall och har 0,3 mm tjocka aluminiumpaneler. På vardera sida ser vi även stora 4 mm tjocka glaspaneler som visar upp dina datorkomponenter.

 

Siryus har plats för upp till sju stycken 120mm- fläktar och kan husera totalt två stycken 360mm-radiatorer för vattenkylningssystem. Även luftkylare med en höjd upp till 180 mm får plats, vilket ger dig chansen att använda dem allra största luftkylarna för din CPU. Även stöd för grafikkort med en längd på upp till 43 centimeter.

I X2 Siryus kan du även trycka in sex stycken 3,5 tums hårddiskar eller SSD-enheter. Chassit kommer även utrustat med två stycken USB 2.0, två stycken USB 3.0 samt dem sedvanliga ljudportarna. Är man en sån som fortfarande nyttjar 5,25 tums enheter så finns det även plats för två sådana att fylla med vad man än behagar.

Moderkortsstödet i chassit är mATX, ATX samt E-ATX. Med åtta stycken expansionsplatser så lär man få plats med det mesta man kan tänka sig behöva ha i sin dator.

För att få plats med allt detta så har X2 Siryus en ganska massiv storlek, 74 x 24 x 69 centimeter för att vara exakt. Samt en vikt på hela 26 kilo. Minst sagt en bjässe, men chassit är nog inte heller riktigt gjort för att släpas med på LAN-partyn lite hur som helst.

X2 Siryus ska finnas tillgängligt att beställa nu från Kina. Det dyker även upp för beställning från företagets lager i Europa den 13:e Oktober och får ett riktpris på ungefär 2 500 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

Hmm, har letat en ersättare till min Thermaltake Kandalf LCS ett tag nu.
Detta chassi verkar värdigt nog att stå framme och vara fint =)