Det gigantiska bolaget Foxconn känner nog de flesta till, de gör i princip allt inom hårdvaruindustrin från Apples produkter, bärbara åt andra bolag, moderkortskomponenter, routrar, konsoler med mera. I slutet av 2010 hade Hon Hai/Foxconn hela 920 000 anställda något som gjort att styrelsen omöjligt kan ta svåra beslut på kort tid.

Foxconn är till stora delar ett bolag som tillverkar produkter åt andra bolag som tar fram och utvecklar produkten i fråga och har vuxit sig riktigt stora på det. Idag har näst intill varje hushåll minst en produkt tillverkad av Foxconn. Men för att på lång sikt fortsätta vara en lönsam verksamhet ska företaget delas upp i flera mindre bolag.

Ledningen kommer att dela upp bolaget stegvis och man börjar med en spin off av företagets tillverkning av touch-skärmar och digital kameror. Det nya bolaget kommer fortfarande att ägas av Hon Hai men ska vara en helt separat administration med en tillverkningsskedja utan koppling till Foxconn. Detta gör att öka effektiviteten och att aggressivare utvecklas som bolag inom touch-skärmar och digital kamerar när dagen kommer då det behövs.

Samma modell som ovan kommer Hon Hai utföra med andra typer av produkter under en övergångsperiod. Hur det här kommer påverka de väldigt många tillverkarna så som Apple, ASUS, Intel, Dell, Nintendo, Microsoft, Sony Ericsson och många fler är ännu oklart men troligtvis blir komplikationerna minimala.

Källa: TheChinaPost

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid