HP utvecklar för närvarande ett flertal olika tabletprodukter och den vi helt klart är mest intresserade av byggs kring det operativsystem man fick efter uppköpet av Palm, webOS. Nu har HP bekräftat att en webOS tablet är under utveckling och lanseringen sker i början på nästa år.

Hewlett-Packards vice vd Todd Bradly lät sig svara på frågan om företagets bristande försäljning av bärbara datorer efter inverkan från Apples iPad tablet. Todd Bradly avslöjade då att deras egenutvecklade webOS tablet ska lanseras tidigt under 2011, men om namnet blir PalmPad eller något annat kunde han inte bekräfta.

Samtidigt bekräftade han även att den företagsinriktade tabletenheten HP Slate ska dyka upp på marknaden inom kort. Enheten som först lades i malpåse ska nu serva företagskunder med en Atom-baserad plattform och Windows 7.

Plam fick mycket goda vitsord för sitt webOS operativsystem och vi ser med spänning fram emot de första tabletprodukterna baserade på systemet. Vilka komponenter som kommer användas är oklart, men någon form av ARM-lösning lär vara grunden. Något som borde kunna bli ännu ett intressant alternativ på tabletmarknaden. H

hp_palm
Rendering av HP Slate med WebOS operativsystem

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid