Åsikterna om Microsofts senaste operativsystem Windows 8 och 8.1 är kluvna bland användarna, och många väljer att tills vidare stanna kvar på det äldre Windows 7. Som svar på den efterfrågan har HP nu börjat erbjuda Windows 7 som alternativ på utvalda datorer.

Windows 8 har varit ute på marknaden sedan hösten 2012 och har fortfarande inte riktigt lyckats stjäla hjärtat hos många användare, som hellre stannar kvar på det populära Windows 7. I stort sett samtliga datorer som säljs färdiga med operativsystem levereras idag med Windows 8.1, men operativsystemet har hittills bara installerats på 3,6 procent av alla stationära datorer. Windows 7 är jämförelsevis fortfarande installerat på 47,5 procent av alla stationära datorer, och Windows XP klänger fast vid 29,9 procent.

Nu väljer HP att gå emot strömmen genom att helt enkelt erbjuda det äldre operativsystemet som alternativ. Windows 7 erbjuds ”på allmän begäran” på utvalda stationära och bärbara datorer. Dessutom tycks företagets konsumentsegment ha skiftat fokus från Windows 8.1 till Windows 7 i marknadsföringen, även om det nyare operativsystemet fortfarande erbjuds för alla nya maskiner.

Annons

Microsoft kommer erbjuda mainstreamsupport för Windows 7 till den 13 januari 2015, men kunder med utökad support får stöd fram till den 14 januari 2020. Microsoft förväntas göra stora uppdateringar till Windows under nästa år, vilket förhoppningsvis kommer öka efterfrågan på nya versioner av operativsystemet.

Källa: Cnet


Relaterade nyheter

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

För den som inte vet det. Har du en dator med Windows 8 så har du rättigheten att köra Windows 7 på samma licens.
Dock måste du installera det själv och du har ingen nyckel att aktivera. Men man kan ringa till MS och få en nyckel om man vill.