Datortillverkaren HP bekräftar i dag att de köper gaming-varumärket HyperX från Kingston. Köpet är värt 425 miljoner dollar och betyder att HP får ett nytt varumärke som står bakom främst kringutrustning. Kingston behåller sina RAM- och SSD-produkter.

HP är definitivt mest kända för datorer. De producerar också skrivare men bortom det säljer företaget bara vissa tillbehör och närliggande produkter. HP har däremot aldrig varit stora inom kringutrustning. Nu köper de sig in på marknaden genom varumärket HyperX. Varumärket som startades av Kingston, ska driva ny tillväxt inom HP på den växande marknaden för kringutrustning till främst datorer, skriver HP i ett pressmeddelande.

HP har sedan tidigare ett gaming-fokuserat varumärke kallat Omen. Med det har HP utvecklat stationära och bärbara datorer som är designade för spel. Med HyperX utvidgar HP sin portfolio markant. HyperX har hörlurar och tangentbord som sina viktigaste produktkategorier men säljer även datormöss, mikrofoner och tillbehör till spelkonsoler.

Med Kingston som ägare har det varit förhållandevis enkelt för HyperX att även designa och sälja minnesenheter i form av RAM-minnen och SSD-enheter. HP meddelar att alla sådana produkter kommer behållas av Kingston. Det är inte klart om Kingston kommer att behålla varumärket för dessa produktkategorier.

Köpet måste godkännas av myndigheter men HP verkar inte förvänta sig några problem med det. Köpet väntas färdigställas innan halvårsskiftet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid