Small preview image

HP (Hewlett-Packard) har i dagarna lanserat en hel uppsjö av nya HDTV-produkter och bland annat 10 olika högupplösta TV-apparater under Pavilion-märket. Man förlitar sig på tre olika bildtekniker, bakprojektions TV, Plasma TV och LCD TV. Den förstnämna ser riktigt trevliga ut och toppmodellerna som mäter in på 65″ och 58″ erbjuder full HDTV-upplösning på 1080p men även 720p modeller i 59″ och 50″ storlekar väntas finnas i amerikanska butiker i slutet av sommaren.



Utöver den imponerande bakprojektionsapparaterna lanserar man alltså även TV-apparater med Plasma och LCD-teknik. Tyvärr finns det inte några detaljerade specifikationer kring någon av modellerna men HPs Plasma TVs kommer släppas i 50″ och 42″ storlekar och ska använda sig av nästa generations Plasma-teknik för bättre bildkvalité. Med en kapacitet på bland annat 3.62 miljarder färgtoner ser det i alla fall lovande ut.


LCD-modellerna kommer lanseras i 37″. 32″ och 27″ storlekar men utöver detta finns ingen direkt information om HPs LCD-TVs. Dock ska kontrastförhållandet vara beroende av rummets belysning vilket borgar för optimal bildkvalité. Så nu är det bara att hoppas på att HP skickar sina nya TV-apparater över atlanten till vårt avlånga land.



Källa: Designtechnica

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid