HTC har med sin One-serie av Android-telefoner slagit sig in i smartphonesmarknadens finrum återigen och nu säger nya rykten att ännu kraftigare enheter är på väg. Enligt publicerade prestandaresultat arbetar HTC på en telefon/platta med 1080p-skärm och en ny kraftfull Snapdragon-processor.

HTC 6435LVW är modellbeteckningen som används av enheten vars prestandaresultat nu dykt upp i populära grafiktestet GLBenchmark. Specifikationsfilerna för enheten lämnar många frågor men även vissa svar, bland annat att telefonens systemprocessor iu vissa fall är kraftfullare än dagens lösningar på Android-marknaden.

HTC:s mystiska enhet registrerar ett resultat på 121,1 bildrutor per sekund i GLBenchmark 2.1 Egypt Offscreen 720p, vilket exempelvis kan jämföras med tidigare klassledaren Samsung Galaxy S III och dess 92,2 bildrutor per sekund. I Offscreen Pro 720p blir resultatet mer blygsamma 110,5 bildrutor per sekund, ett test där Galaxy S III noterades för 130 bildrutor per sekund i våra egna tester.

HTC_1080p

Systemprocessorn är tillverkad av Qualcomm och betecknad som MSM8960, vilket är samma namn som den krets HTC använder i One S. Med samma klockfrekvens på 1,5 gigahertz är grafikprestandan i den nya enheten trots allt märkbart högre. Det har gått vissa rykten om att detta skulle kunna vara den efterlängtade systemprocessorn Snapdragon S4 Pro med integrerad Adreno 320 grafikdel. Vilket också resultatet i Egypt-testet skulle kunna indikera, men poängen i Pro-testat känns något lägre än väntat.

Förutom ren prestanda finns det en mycket intressant detalj i specifikationsdokumentet – upplösningen sägs vara 1 794 x 1 080 pixlar. Med andra ord en skärm med full HD-upplösning som används i porträttläge då ett par hundra pixlar dedikeras till navigeringsknapparna i Android 4.0.4. Skulle dessa uppgifter stämma bör det handla om någon form av kombinerad smartphone/surfplatta, antingen en potentiell konkurrent till Galaxy Note – men troligare en uppföljare till 7-tums plattan HTC Flyer. Tidigare rykten har talat om en unik tabletprodukt från HTC som annars varit anonyma inom marknadssegmentet under längre tid. Om detta är en av HTC:s kommande surfplattor låter vi vara osagt, men det ryktas även om en 10-tums modell med Tegra 3-processor och mer konventionell upplösning på 1 280 x 800 pixlar.

Om HTC blir först ut med en 7-tums surfplatta – eller ännu mer överraskande en smartphone – som erbjuder en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar visar man återigen att företaget blivit mer aggressiva i sin satsning på nya tekniker.

Källa: GLBenchmark, via Engadget


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ctrlAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Denna med XBMC … kanske kan dumpa HTPC:n då?

ctrl
Gäst
ctrl

XBMC är på gång iaf, men frågan är hur optimerat det blir för olika krestar på android plattfromen. http://xbmc.org/theuni/2012/07/13/xbmc-for-android/