Tidigare rykten har indikerat att HTC tänkt lansera en smartphone med Windows Phone 8 och en större skärm. Vilket skulle stämma överrens med tillverkarens satsning på Android med 5-tums telefonen Butterfly. Nu sägs planerna dock slopas, eftersom WP8 inte stödjer 1080p-upplösning.

HTC var en av de första tillverkarna på telefonmarknaden att introducera en smartphone med Full HD-upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar. HTC Butterfly som ännu bara lanserats i USA och Japan kommer med en 5 tum stor LCD-skärm med en imponerande pixeldensitet på 441 pixlar per tum.

Tidigare produktplaner har indikerat att HTC planerade att lansera en 4,7 tums telefon på Windows Phone 8-marknaden vid namn Zenith. Om det är denna enhet som nu skrotas eller en modell med ännu större skärm är något oklart. Men enligt Bloomberg är nu HTC avvaktande inför att lansera större telefoner och har slopat planerna för minst en telefonmodell med större skärm. Den enkla anledningen är att man på grund av begränsningar i Windows Phone 8 inte kan skala upplösningen med skärmstorleken.

Annons

HTC8X_disp2

En telefon med större skärm skulle fortfarande vara bunden till en maximal upplösning på 720 x 1 280 pixlar och ge betydligt sämre pixeltäthet än telefoner i motsvarande storlek på Android-marknaden. Ett problem Microsoft och HTC haft även tidigare när man lanserade HTC Titan för Windows Phone 7 med en skärmstorlek på 4,7 tum och en upplösning på maximalt 480 x 800 pixlar.

Om detta betyder att HTC stannar på 4,3 tum som med HTC 8X eller åtminstone förverkligar sin 4,7 tums modell Zenith återstår att se. Men klart verkar vara att Microsofts strikta chassikrav för Windows Phone-plattformen återigen verkar bli en flaskhals för smartphonetillverkarna, kanske snabbare än vad man trott.

Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
NilsPetterMarquzzAndredenstore1Kogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andredenstore
Gäst
Andredenstore

720 x 1 280 pixlar stämmer inte som maximal gräns dock tror jag 1280 × 768 som lumia 920 har är max. Personligen bryr jag mig inte då jag är mer än nöjd med 720p och det ska mycket till om jag ska köpa en lur med större skärm än 4,3″ helst runt 4″ för min del. 🙂

Medlem
WIRN

Ja eftersom ögat ändå inte kan uppfatta så hög upplösning känns det som det kvittar

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

[quote name=”WIRN”]Ja eftersom ögat ändå inte kan uppfatta så hög upplösning känns det som det kvittar[/quote]
Nu blandar du nog ihopp pixetäthet med upplösning.

Den dag man drar ett sträck till mitten av skärmen och fortsätter sträcket en pixelrad längre ner utan att jag ser brytpunkten tror jag på att jag inte kan se högre pixeltäthet.

Andredenstore1
Gäst
Andredenstore1

[quote name=”Kogster”][quote name=”WIRN”]Ja eftersom ögat ändå inte kan uppfatta så hög upplösning känns det som det kvittar[/quote]Nu blandar du nog ihopp pixetäthet med upplösning. Den dag man drar ett sträck till mitten av skärmen och fortsätter sträcket en pixelrad längre ner utan att jag ser brytpunkten tror jag på att jag inte kan se högre pixeltäthet.[/quote]Sen är ju frågan om den extra skarpheten är värd nackdelarna som sämre prestanda och högre batteriförbrukning. Och troligtvis dyrare skärmar. Inte direkt så att det ser pixligt ut med 300ppi som dagens lurar ligger runt.Aja är la bra att det går framåt men finns… Läs hela »

Marquzz
Medlem
Marquzz

Konstigt att de inte bara lagt in stöd för högre upplösning från början. Det kommer ju att komma till slut i alla fall.

NilsPetter
Gäst
NilsPetter

Att ha en upplösning på 1920x 1080 på mobilen underlättar om man vill skicka bilden till en TV. Varför har MS inte fixat det? Antagligen för att MS är hårt pressat. 2002 hade MS Windows mer än 90% av internetmarknaden via datorer. Idag kan du surfa med Android, iOS, XOS, och Windows och ser man på den totala FÖRSÄLJNINGEN av mobiler, paddor och PC så är idag Android större än Windows och iOS+XOS ligger inte långt efter Windows.
Och när det gäller annonsmotorer så är Google ungefär 6 gånger större än Bing Beta. Säjer mycket. Att det heter Bing Beta.