HTC Vive har vuxit till en stark utmanare till Rift från Facebook-ägda Oculus, men sedan sistnämnda presenterade sina smått avskräckade lanseringspriser har frågan varit hur nära HTC kan prissätta sina VR-glasögon. Nu tillkännager man officiellt lanseringspris och bjuder in till förhandsbokning inför nästa vecka.

Den första generationens VR-glasögon till PC-plattformen blir ingen billig investering, och den som vill satsa på HTC:s och Valves plattform kommer få gräva ytterligare lite djupare i plånboken jämfört med Oculus Rift. Inför CES 2016 i januari tillkännagav Oculus det officiella lanseringspriset för Rift – 599 dollar eller 699 euro – för den som förhandsbokar VR-glasögonen inför de första leveranserna i sommar. Under tiden har HTC presenterat en rad ambitiösa uppgraderingar till sina VR-glasögon, såsom ett mer avancerat 3D-kamerasystem som kan väva in din omgivning i VR-miljön och uppdaterad rörelsekontroller, och under mässan fick vi höra från HTC:s representanter att vi kunde förvänta oss ett något högre pris.

Entusiast-VR till entusiastpriser

Nu närmar vi oss mars månad, och HTC har bekräftat att lanseringspriset för Vive blir 799 dollar, 100 dollar mer än konkurrenten, och medan vi inte fått ett tillhörande officiellt europeiskt pris vore 799 eller 899 euro inte en orimlig gissning baserat på hur Oculus prissättning ser ut.

Med andra ord ligger HTC:s VR-glasögon 200 dollar över Oculus, och det kan komma att bli ett betydande farthinder under den första försäljningsvågen. Då ska man dock ha i åtanke att HTC Vive levereras med rörelsekontroller, vilket Oculus Rift inte gör – beroende på hur Oculus prissätter sina rörelsekontroller kan den praktiska prisskillnaden komma att minska framöver.

HTC öppnar upp för förhandsbokning av Vive den 29 februari, och de första leveranserna blir framåt sommaren.

Funderar du på att hoppa på VR-tåget 2016? Glöm inte se våra videoreportage från CES där vi testar både den senaste versionen av HTC Vive och konsumentversionen av Oculus Rift!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BullenzMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Ni glömde det coolaste av allt, den framåt vända kameran som gör att rummet man befinner sig i kan bli del av spelet. Sådan feature ger ju VIVE många plus över Oculus och helt klart värt någon tusenlapp.

Bullenz
Gäst
Bullenz

Vive kommer ju med Lighthouse. Rumsdetektorer som me än väl motiverar det höjda priset.