HTC Vive – Att krypa in i människokroppen och i virtuella spel

Allt från billackering till höjdskräck

0

Under MWC2017 kollade vi in vad HTC planerar för VR-headsetet HTC Vive där vi bland annat kryper in i människokroppen men även blir en del av ett virtuellt spel.

HTC har en hel del spännande grejer på lager för sitt VR-headset Vive. Bland annat jobbar man på ett nytt datorprogram som ska underlätta för läkare att guida sina patienter genom kommande ingrepp. Även satsningar på så kallad ”Mixed Reality” är något som HTC arbetar med.

HTC Vive låter dig bli ett med din kropp

Med hjälp av en nytt datorprogram så kommer vårdpatienter att kunna ta på sig ett HTC Vive headset och se ”inuti” sin kropp. Detta ska låta läkare att bland annat ge en mer djupgående genomgång om hur ett kirurgiskt ingrepp kommer att gå till.

HTC vill även att Vive ska få andra praktiska användningsområden. Vi testade till exempel på att lackera en bil i VR. Något som kan användas för att utbilda ny personal utan att man behöver slösa resurser och pengar under de många träningstimmar som krävs innan man blir duktig nog för att applicera sina nya färdigheter i verkligheten.

En del andra demos som visade upp var vidareutvecklingen av VR är på väg fanns även att testa på. Allt från ”blandad verklighet” där vi blir en del av ett virtuellt spel till ett demo kallat för ”plankan” där du som användare utmanar din rädsla för höjder på en planka från ett höghus.

MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid