Windows Phone är inte vad vi kan kalla en succé från Microsoft, då de haft det svårt att få någon uppmärksamhet alls på marknaden. Men HTC tror på att Windows Phone med den senaste versionen 7.5 Mango är vad Microsoft behöver, och att de förväntar sig se fler operativsystem på smartphonemarknaden än idag.

Microsofts operativsystem för smartphones, Windows Phone har haft det svårt på marknaden. Många användare har upplevt det som buggigt, för dåligt med funktionalitet mot konkurrensen, att det haft för få appar, men inte minst har avsaknaden av språkstöd varit stort. HTC menar dock att Windows Phone 7.5 som oftast kallas för Mango ändrar på saken.

Mango kommer med bland annat riktigt språkstöd för kinesiska, och detsamma gäller inte minst svenska. Operativsystemet ska även vara mer välpolerat än 7.0 och komma med flera av de funktioner det tidigare saknat. HTC förväntar sig att Mango-baserade smartphones kommer att sälja i ett mycket större antal under gjärde kvartalet i år än tidigare.

mango3

Bland annat har man satsat hårt på att integrera sociala nätverk, direkt i operativsystemet med Mango.

HTC säger även att Microsoft sett till att hålla en närmare relation med sina partners, och att de kommer fortsätta arbeta för att få det genomslag på marknaden de hade hoppats på redan med Windows Phone 7.0.

Företaget har även lämnat en kommentar om deras konkurrenter på smartphone-marknaden. Man säger att Samsung för närvarande har ett starkt grepp om marknaden i Kina och Syd Korea. HTC ska ha arbetat på att stärka sitt utbud av produkter, och hoppas kunna passera Samsung inom inom tre år för att bli det största smartphone-märket i norra asien.

Källa: Digitimes

Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
mcnaldoReturSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ja det kan säkert växa. Speciellt om Microsoft fortsätter att utpressa Android OEM tillverkare med Microsoft skatten.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Tråkigt att Windows har så kraftiga begränsningar på all hårdvara. Inte bara skärmupplösning och single-core processor, utan ALLT. Hoppas det ändrar sig! För övrigt verkar Windows ha potential.

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”Swedish Berserk”]Ja det kan säkert växa. Speciellt om Microsoft fortsätter att utpressa Android OEM tillverkare med Microsoft skatten.[/quote]
Ja, själv föredrar jag Apples metod att istället för att kräva in licenspengar, helt hindra konkurrenters produkter från att säljas…