HTC öppnar snart upp förbokningarna för den adapter som ska förvandla företagets VR-headsets Vive och Vive Pro till trådlösa enheter. Denna adapter kommer dock med en relativt saftig prislapp.

Tillverkare av VR-headsets har inte bara siktet inställt på bättre prestanda och användarupplevelse med kommande iterationer av deras produkter. Att göra VR till en helt trådlös upplevelse är även något som många vill lyckas med.

Hittills har det endast varit strömsnåla VR-headsets som Oculus Go och Samsung Gear VR som lyckats klippa sladdarna. Det har dock inte varit lika lätt att få denna funktion till flaggskeppsprodukter som HTC Vive och Oculus Rift.

HTC har nu bekräftat att den adapter som ska förvandla deras VR-headsets Vive och Vive Pro till trådlösa produkter kommer att finnas tillgänglig att förboka från och med den 5 september. Priset hamnar dock på 299 dollar, cirka 2 700 svenska kronor utan moms inräknat. Användare av Pro-modellen av HTC:s VR-headset får även betala omkring 550 kronor extra för att få ett ”kompatibilitetspaket”.

Vive

Den trådlösa adaptern har utvecklats i samband med Intel och DisplayLink. Installationen kräver att användaren kopplar in ett PCI Express-kort i sin dator och sedan kopplar en mottagare för den trådlösa kommunikationen i detta kort. Efter detta bör VR-headsetets mottagare koppla sig mot den trådlösa mottagaren.

Adaptern har en räckvidd på sex meter och den trådlösa mottagaren har ett ”synfält” på 150 grader. Lösningen använder sig av 60 GHz-bandet med hjälp av Intels WiGig-teknologi och DisplayLinks XR-kodek som ska erbjuda låg latens.

För att driva VR-headsetet i sitt trådlösa utförande används HTC:s QC 3.0 batteripack. Däremot har HTC i skrivande stund inte bekräftat någon exakt batteritid för lösningen. HTC nämner inte heller något spikat lanseringsdatum för den trådlösa adaptern i sitt blogginlägg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid