Huawei vill slå sig in på marknaden för bildskärmar och lanserar nu en 4K-skärm med fokus på arbete och en ultrabred WQHD-skärm som ska locka spelintresserade.

Huawei är nog mest kända för sina mobiltelefoner och bärbara datorer. Nu har tillverkaren bestämt sig för att försöka slå sig in på ännu en marknad, nämligen bildskärmar. Företaget har avtäckt två nya bildskärmar som ska dyka upp inom kort. Den ena med fokus på produktivitet och den andra med fokus på ultrabrett synfält och spel.

Först ut har vi Huawei MateView som är en 28,2 tum stor skärm med en upplösning på 3 840 x 2 560 pixlar. Denna kommer med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och täcker 100 procent av sRGB och 90 procent av DCI-P3 färgspektrumen. Här ser vi en maximal ljusstyrka på 500 nits och enligt Huawei ska skärmens Delta E-värde ligga på under 0,2. Då ljusstyrkan kan sträcka sig upp till 500 nits har skärmen även certifierats för VESA Display HDR 400. Skärmen kommer även med en USB-hubb som erbjuder tre USB-A 3.0 och en USB-C kontakt. Sett till övriga anslutningar rör det sig om en mini DisplayPort 2.1 och en HDMI 2.0-anslutning och skärmen i sig drivs med en USB-C kontakt.

Härnäst kommer MateView GT som av specifikationerna att döma riktar sig till den som söker en ultrabred spelskärm. Skärmens storlek klockar in på 34 tum och dess upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar. Skärmen är även välvd med 1 500R. Uppdateringsfrekvensen ligger på 165 Hz och färgsäkerheten täcker 90 procent av DCI-P3 och 100 procent av sRGB med Delta E på under 0,2. Här ligger ljusstyrkan på 350 nits och dess responstid listas som fyra millisekunder. Sett till anslutningar kommer MateViewGT med två HDMI 2.0, en Displayport 1.4, en USB-C för laddning samt en fullfunktions USB-C port. En av dessa USB-C anslutningar är även vad som driver den inkluderade soundbaren som Huawei skickar med.

Pris och tillgänglighet

Huawei MateView 28 kommer att finnas tillgänglig i svenska butiker från och med september månad. Den mer spelfokuserade skärmen MateView GT kommer att lanseras under juni. Riktpriserna landar på 5 999 kronor för MateView GT och 6 999 kronor för 4K-skärmen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid