För er som tycker att smartphones börjar bli lite väl stora kan det vara dags att hålla för ögonen. Kinesiska Huawei arbetar nämligen på en telefon med en skärmstorlek på hissnande 6,1 tum och en upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar. Vilket får till och med Samsung Galaxy Note II att blekna.

Företagets ordförande Richard Yu drog fram den nya telefonen under ett företagsevent under julhelgen, en telefon som ska vara den största och kraftfullaste Huawei utvecklat hittills. Huawei Ascend Mate är den hittills största smartphone vi hört talas om med en skärmstorlek på hela 6,1 tum. Skärmupplösningen är som väntat rejält tilltagen med 1 080 x 1 920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 361 pixlar per tum.

Under den stora skärmen hittar vi en fyrkärnig HiSilicon K3V3 systemprocessor som utvecklats av Huawei själva. Processorn använder sig av Cortex-A9 arkitekturen och ska arbeta i 1,8 gigahertz. Vilken grafikdel kretsen huserar är än så länge oklart.

huawei.mate2

Huawei ska klämma in ett batteri på väl tilltagna 4 000 milliameperetimmar vilket kan jämföras med exempelvis 3 100 milliamperetimmar i den 5,5 tum stora Galaxy Note II. Ascend Mate ska få en profil på förhållandevis tunna 9,9 millimeter men inget mer är ännu känt om telefonens fysiska storlek. Med en 6,1 tums skärm lär dock måtten vara väl tilltagna.

Som väntat kommer Huawei använda sig av Googles operativsystem Android och företaget väntas lansera Ascend Mate under CES i Las Vegas i början på nästa månad. Själva försäljningen väntas däremot inte sätta igång förrän runt slutet av Februari och prislappen sägs då ligga på 480 dollar – motsvarande 3 100 kronor. Men när och till vilket pris telefonen dyker upp i Sverige är oklart.

Källa: Engadget


Relaterade artiklar:

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
andersemanuelSebbeAndreas GTempelmcdouglas1 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

En helt ok surfplatta som man till och med kan ringa med.

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”Segen01″]En helt ok surfplatta som man till och med kan ringa med.[/quote]

Kunde inte ha sagt det bättre själv 😆

Tempel
Medlem
Tempel

Eftersom allt större än 3.5″ är värdelös i en byxficka fram så kan dom lika gärna vara i den här storleken.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Tempel”]Eftersom allt större än 3.5″ är värdelös i en byxficka fram så kan dom lika gärna vara i den här storleken.[/quote]

Inte för att vara den men jag måste poängtera att vi alla inte är 1.50 långa eller använder skinny jeans, eller vad det kallas i dagens läge. Så kan jag säga att jag hade inga problem med NoteII.
Dock så förstår jag hur folk med små/mindre händer kan ha problem med storlek över 3.5″

mcdouglas1
Gäst
mcdouglas1

Steget mellan Note2 och 7″ är Huawei…. Tillräcklig prestanda och annat smått o gott blir det ett instrument att lättare ta med på konferenser, men frågan är ändå om försäljningen blir liten då behovet ligger på 8-10″ eller mer för konferens, och max 5,5″ för byxfickan…jag har iaf inga problem med det, och är inte längre än 1.73 heller…men, behovet, finns det?

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”Tempel”]Eftersom allt större än 3.5″ är värdelös i en byxficka fram så kan dom lika gärna vara i den här storleken.[/quote]
Hur liten är du egentligen? Jag får lätt i en 3,5″ HDD (ca 2,5 cm tjock) i min byxficka fram på ett par jeans och även ett 5-skivors DVD-fodral – samtidigt. Mina jeans är 38/32.

Tempel
Medlem
Tempel

Ner får man mobilen men kan ni sätta er ner utan att det ni stoppar ner där tar emot om ni stoppar det i fickan fram? Där går gränsen runt 3.5″ för mig iaf och då är byxorna rätt baggy. Så jag ser faktiskt fram emot den här storleken då dagens telefoner iaf är för stora för att ha i den fickan.

Andreas G
Medlem

Min 4,3″ telefon går att ha i byxorna, men jag tar helst fram den innan jag sätter mig.

Det är helt enkelt inte bekvämt i några byxor jag har. Telefonen är det nog ingen fara med, men det är som sagt mindre skönt bara.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Å andra sidan skulle jag aldrig stoppa en mobiltelefon i byxfifickan. Jag vill inte ha grllade pungkulor till lunch.

andersemanuel
Gäst
andersemanuel

Min Note 2 är aningen för stor utom till filmtittande. Pennan lär nog aldrig bli användbar men en 16:9 mobil 5,5″+ riktigt slimmad med aktivt flip-case typ iPad och rejält batteri tror jag på. Kanske Apple’s nya 8)

andersemanuel
Gäst
andersemanuel

2,35:1 filmformat menar jag ju. Då blir den smalare.