Small preview image

Att flera organisationer gör allt för att sätta stopp på piratkopieringen av filmer, musik och program är ingen hemlighet. Men det knep nu Federation Against Copyright Theft (Fact) har lagt sin tilltro till är minst sagt unikt. Man har nämligen tränat två hundar till att söka upp piratkopierade DVD-skivor. Det är två svarta labradorer som blivit de första DVD-sökarhundarna i världen och enligt Fact ska de första testsökningarna varit en riktig succé. Fact har slagit sig samman med FedEx och HM Revenue & Customs för att försöka få stopp på flödet av piratkopierade DVDs in i Storbritannien. Projektet har även fått stöd av Motion Picture Assiciation.



”A Fact spokesman said the dogs had been taught to identify DVDs that might be located in boxes, envelopes or other packaging, as well as discs concealed amongst other goods which would them be sold illegally in the UK.”


Exakt hur hundarna blivit tränade säger man inte men vi är tveksamma till att de kan känna skillnad på en piratkopierad skiva och en äkta, det handlar förmodligen om att avslöja falska laster som innehåller DVD-skivor.


Källa: Netscape

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid