Världen har precis börjat anpassa sig till DDR3 men flera tillverkare är i full gång att utveckla kretsar med DDR4-teknik som på pappret ser ut att vara ett riktigt monster för den som söker hög bandbredd. Nu har Hynix gått ut med att man utvecklat en DDR4 SO-DIMM ECC-modul som tickar på hela 2 400 MHz.

DDR4 är nästa generationens RAM-minne som kommer att ta över efter DDR3 och kommer med högre frekvenser än någonsin med lägre spänning tack vare samarbetet bland alla parter hos JEDEC som sätter standard och specifikationer på alla RAM-minnen. DDR3 har i dagsläget en produktplan som sträcker sig till 2 133 MHz medan DDR4 ska komma med frekvenser från 2 133 MHz till massiva 4 266 MHz. För er insnöade överklockare gäller det 4 266MHz utan överklockning så det bör finnas mycket rum för er att leka när väl DDR4 når oss. 

Hynix_DDR4

Men än är vi inte där och det är först nu som Hynix i ett pressmeddelande gått ut med att man framställt sina första DDR4 DRAM-kretsar. Deras DRAM-krets tillverkas av Hynix 30nm-klassade tillverkningsteknik och har en densitet på 2 Gigabit (256 MegaByte), ECC-stöd och hela 2 400 MHz i klockfrekvens med en spänning på endast 1,2V. Modulen i helhet som är byggd på standarden SO-DIMM vi återfinnas i bärbara datorer ligger på 2GB och kan behandla upp till 19,2GB data per sekund med en 64-bit I/O-buss.

Hynix planerar att börja massproducera deras högpresterande DDR4-produkter redan under första halvan av 2012, men vi hungriga entusiaster kommer få vänta till 2013/2014 innan AMD och Intel implementerar stöd för DDR4 i sina processorer och enligt iSuppli kommer DDR4 stå för 50% av den totala marknaden under 2015.

Källa: Hynix

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid