Hynix är första SSD-tillverkare att lansera en konsumentenhet med NAND chip tillverkade i 20nm. Hynix har inte gett sin nya SSD-serie något specifikt namn men meddelar att deras klient-SSD ska använda sig av synkrona ONFI NAND-minneschip med en lagringskapacitet på maximalt 256GB.

Hynix har sedan många år varit aktiva på SSD-marknaden men då primärt på OEM-marknaden. När man nu på allvar ger sig in på konsumentmarknaden är det faktiskt inte med en SSD-kontroller från nyligen uppköpta Link A Media Devices (LAMD) utan en välkänd modell från SandForce. En SF-2281 SSD-kontroller har fått i uppgift att hålla de rekordsmå NAND-chipen i arbete. Prestandaspecifikationerna ser ut som vi väntar oss av en SandForce-baserad enhet och Hynix färska 20nm NAND ser inte ut att ge några direkta prestandaförbättringar. Men med en effektivare tillverkningsteknik än den 25nm-teknik som de flesta konkurrenter fortfarande använder finns det förhoppningsvis möjligheter att sänka tillverkningskostnaderna.

hynixSSD

Hynix lanserar sin SSD-serie i två olika format, traditionellt 2,5-tums format men även mSATA för mindre system. Lagringskapaciteten ligger på 32GB, 64GB eller 128GB med mSATA samt 128GB eller 256GB för 2,5″ enheterna. Bland övriga specifikationer hittar vi AES-128 bitars kryptering, NCQ, S.M.A.R.T. och tekniker för att minimera slitaget på NAND-minneschipen.

“In order to satisfy high standard requirements from customers who are willing to enjoy significantly improved performance of their PCs, SK Hynix has released the high-end SSD products with our high performance NAND Flash. On top of this product, SK Hynix will line up various SSD products and play a main role in the NAND Flash market,” säger Mr. Ji Bum Kim, chef för global marknadsföring och försäljning på SK Hynix.

Hynix avslöjar inga uppgifter om en europeisk lansering men bekräftar att den nya SSD-serien är på väg till Korea och USA efter att den nyligen lanserats i Japan.

hynixSSD3

Källa: Hynix


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid