HyperX ägs numer av HP men vi får inte se några stora förändringar från varumärket än. Företagets populära Cloud-serie fortsätter att utvecklas på samma sätt som tidigare under det nya styret. Nu lanseras ett trådlöst headset för gaming, HyperX Cloud Alpha Wireless, som har 300 timmar batteritid.

HyperX Cloud-serien har varit omåttligt populär. Olika modeller i serien har legat på topp 10-listor hos återförsäljare i mer än fem år. Förra året lanserades Cloud II Wireless, nu lanseras ett syskon kallat Cloud Alpha Wireless. Det har nya element men främst ny teknik som ökar batteritiden från 30 till 300 timmar. Det är en enorm förbättring som HyperX inte förklarar i detalj i sitt pressmeddelande. De nämner att de nya hörlurarna inte har samma högtalarelement som tidigare. De nya 50 mm-elementen ska vara lättare och tunnare. HyperX menar ändå att hörlurarnas ljudkvalitet ska vara oförändrad sedan tidigare modeller. Utöver det skulle vi tro att de nya lurarna har ett större batteri, eftersom hörlurnas totalvikt har ökat från 300 till 322 gram i jämförelse med Cloud II Wireless.

2,4 GHz men inte Bluetooth

Hörlurarna ansluts till datorer med en inkluderad USB A-adapter. Adaptern använder 2,4 GHz-bandet har stöd för DTS X. Hörlurarna saknar dock stöd för Bluetooth och är därför främst tänkta för användning med stationära datorer. Det skiljer Cloud Alpha från Cloud MIX som också har Bluetooth-kompatibilitet.

För dig som känner till HyperX Cloud-hörlurar, är Cloud Alpha troligen bekanta. De har en design som verkar nära identisk med Cloud II Wireless. Det inkluderar ett svart/rött färgschema, en modulär mikrofon med avtagbart puffskydd och en laddningskabel som ansluter med USB C. Med den långa batteritiden kommer för övrigt också en lång laddningstid. För full laddning krävs 4,5 timmar laddning.

HyperX Cloud Alpha Wireless lanseras i butik i februari med ett riktpris på 200 dollar. Ett svenskt pris borde med andra ord landa en bra bit norr om 2 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid