I-O Data har nu lanserat en ny portabel Blu-ray brännare som med stöd för det nya BDXL-formatet kan bränna optisk BD-media med en kapacitet på hela 128GB. I-O Data BRP-U6X kommer i ett smidigt format med en höjd på endast 20mm och en enkel anslutning till din dator genom USB 2.0. Skrivhastigheten på 4X ger dock lång väntetid.

I-O Data BRP-U6X mäter 137(B)x 154(D)x 20(H) mm och väger 620 gram. Den externa Blu-ray brännaren kräver även en extern AC-adapter för sin strömförsörjning som i sig väger 320 gram. Spelaren stödjer förutom uppspelning och skrivning av vanlig BD-media även den nya BDXL-standarden som gör det möjligt att skriva BD-media med 100GB eller 128GB lagringskapacitet.

Medan brännaren skriver vanlig BD-media med 6X hastighet sjunker skrivhastigheten till 4X med de större BDXL-skivorna. Detta betyder att det tar minst 2 timmar att bränna en fullstor 128GB Blu-ray skiva (1X Blu-ray = 36 Mbps).

Med sitt smidiga format och USB 2.0-anslutning är brännaren kompatibel med de flesta PC:s och prislappen är precis som BDXL-kapaciteten, hög. I-O Data börjar sälja BRP-U6X i Japan för motsvarande 2 800 kronor inklusive moms.

bdxliodata

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
n0paxrmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rmd
Medlem

borde det inte vara en vettig idé att försöka få ner mediakostnaden innan man skickar ut nya enheter med nya format osv?

bdre-skivorna är såpass dyra att det inte är långt ifrån att köpa en hårddisk istället för en skiva i dagsläget..

n0pax
Medlem
n0pax

Jag funderade förut när BD kom ut att köpa det, men det kom ett men ivägen. Dom verkar byta standard eller skivor hela tiden och då känns dvd bättre pga att det är mer stabilt. Sen är ju priset en faktor med samt öppenheten i dvd bättre tycker jag. Sen med usb minnen som man kan spara sina backuper så har BD formatet försvunnit för mig. Gillar skivor om man vill ha säkrare backuper bara synd att dom inte öppnar upp mer och låter priserna sjunka. Det jag skulle vilja att dom gjorde är att säga nu stannar vi tex… Läs hela »