Nu börjar många Ultrabooks att dyka upp på marknaden, och näst på tur är Lenovo som i vanlig ordning leverera en industriellt stilren design. IdeaPad U300 är en vidareutveckling av deras U260 och kommer med med en touchpad i glas, unibody-chassi i aluminium med ett profilmått på endast 15 mm.

Nu börjar samtliga Ultrabooks tillkännages och bli officiella för att ge MacBook Air sin första riktiga konkurrens på marknaden. Lenovo IdeaPad ser ut att bli ett väldigt intressant alternativ, inte bara sett till hårdvara och prestanda, utan för funktionerna och designen den kommer med.

Lenovo_IdeaPad_U300c

Lenovo_IdeaPad_U300IdeaPad U300 chassi är byggt med en så kallad unibody-design, någonting som är viktigt för att öka stabiliteten på tunna designer och den får en touchpad helt i glas. IdeaPad U300 kommer med ett mått på ~15 mm (0.6″) i profil, till skillnad från föregångaren U260 med sina ~18 mm (0,7″) och får väger 1,3 kg. Förutom en tilltalande design så ska datorn ha en uppstartstid på 10,5 sekunder, en batteritid på upp till 8 timmar och batteriet ska kunna laddas till 50% endast 30 minuter.

”The battery life data is based on BAPCO MobileMark 2007 Productivity scenario tests. The productivity scenario models content creation performed with common office applications and web page authoring software, including the use of images, video and audio content. U300s model tested: With Intel® Core™ i7 2677M 1.8Ghz processor.”

Lenovo_IdeaPad_U300a Lenovo_IdeaPad_U300b

Datorn kommer med Intel Wireless Display, mera känd som WiDi för att strömma material från din dator till en större TV-skärm trådlöst, även HDMI och USB 3.0 återfinns bland anslutningarna. Hårdvarumässigt har vi inga exakta specifikationer spikade då de kommer skilja helt beroende på prisklass, men toppmodellen skeppas med Intel Core i7-2677M som är en tvåkärnig processor med flertrådstekniken Hyper-Threading och 4 MB cache-minne. Processorn kommer med en klockfrekvens på 1,8 GHz som kan stiga upp till 2,9 GHz i turboläge, detta med ett TDP-värde på 17W. IdeaPad U300 får även 4 GB DDR3-minne och en SSD på upp till 256 GB beroende på modell.

Lenovo IdeaPad U300 ska släppas i november, och priset är ännu okänt men ska passa ”den större mainstream marknaden” enligt, Rory Read som nyligen slutade på Lenovo för att ta över vd-positionen hos AMD.

Källa: Lenovo

Relaterad nyhet:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
murakMean MachineJacob HugossonAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

En av de klart intressanta modellerna av Ultrabooks. Prislappen känns som en väldigt viktig detalj dock, hoppas att man kan få in mer SSD för pengarna än i exempelvis MacBook Air.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Snygg, men glastouchpads är horribla. Tråkiga färgval också. 🙁

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Dells röda färg slår allt. Läckraste datorfärgen alla kategorier.

Murak
Medlem
Murak

Snygg, men varför skippade dom den röda styrplutten? Hade ju varit pricken över i =)