Sharp visade upp en ny skärm som fångade våra blickar. Det är en 31,5-tumsskärm med upplösningen 3 840 x 2 160 och panelerna baseras på IGZO-tekniken som ska möjliggöra högre ljusstyrka i kombination med hög skärpa, men även att skärmen ska kunna visa bild när skärmen är avstängd.


Högupplösta skärmar är någonting vi är väldigt intresserade av och förutom högupplösta TV-apparater levererar IFA även datorskärmar. Sharps 31,5-tumsskärm med IGZO-paneler och 3 840 x 2 160-upplösning som för en tid sedan började massproduceras, fanns på plats. För att kunna driva den höga upplösningen utrustas skärmen med en Displayport 1.2-anslutning, som stöds av den senaste generationens grafikkort från både AMD och Nvidia.

IGZO (Indium Gallium Zink Oxid) är ett halvledarmaterial som på sikt väntas ersätta Amorft Kisel som används i dagens LCD-skärmar. Med en 40 gånger högre elektronrörlighet öppnas möjligheterna för högre upplösning, snabbare responstider och ett ökat ljusgenomsläpp som bidrar till lägre strömförbrukning. Sharp hade dock ingen information att dela med sig av om tillgängligheten för specifikt den här skärmen, men vi kommer definitivt hålla koll på IGZO-tekniken och följa dess utveckling framöver.


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
mcnaldo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael
Medlem
Mikael

”… men även att skärmen ska kunna visa bild när skärmen är avstängd.”

Ni hade gärna fått skriva några rader om hur det här fungerar.