Möbelgiganten Ikea ska nu utveckla möbler och heminredning som ska anpassas efter individuella e-sportare med hjälp av skanningar av kundernas kroppar.

Ikea har nu ingått ett samarbete med amerikanska 3D-designbolaget Unyq och svenska Area Academy vars grundare är ingen mindre än Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Målet med samarbetet ska enligt Breakit vara att Ikea ska utveckla möbler och annan heminredning som ska vara speciellt ämnade för den som sysslar med e-sport.

Area Academys roll blir att förse Ikea med testpaneler beståendes av e-sportare för att utvärdera Ikeas konceptmöbler innan de blir verklighet. Unyq kommer att bidra med sin kunskap inom 3D-design och tillåta att kunder skannar sina kroppar för att sedan få sina möbler specialanpassade efter individen.

“När man designar för e-sportare måste man tänka på att en gamer inte bara är en ungdom. Många som spelar är faktiskt i 35-årsåldern.Tanken med det här och samarbetet med Unyq är att man ska kunna skanna sin kropp och anpassa möblerna efter varje individ. Det kan också handla om att anpassa färg och utseende” – Tommy ”Potti” Ingemarsson till Breakit

Potti nämner även att han under flera år har kämpat för att få e-sport till en mer social accepterad sysselsättning och att Ikeas satsning gläder honom.

Annons

I den ständiga jakten på mer bildrutor per sekund kan ergonomi ofta hamna vid sidan om. Det är viktigt att göra sitt bästa för att anpassa sin datorhörna eller dylikt efter vad som är bäst för ens egen kropp. Oergonomiska möbler, datormöss eller tangentbord ger inte alltid besvär direkt, men när besvären väl kommer kan det vara en lång och jobbig process och ibland även omöjligt att återställa sig helt igen.

Det återstår att se hur pass ergonomiska och ”e-sport-anpassade” Ikeas möbler blir i slutändan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid