Det är sedan tidigare känt att Imagination tänkt köpa upp MIPS, men strax efter offentliggörande kom andra parter fram som var intresserade av företaget. Imagination har nu fått revidera sitt avtal på grund av utomstående bud från företaget Ceva som också vill åt MIPS.

Det var tidigare i november som det blev officiellt att Imagination ville köpa upp MIPS, då för en prislapp på 60 miljoner dollar. Affären skulle innefatta stora delar av företagets tillgångar. Däribland hela MIPS produktportfölj, en personalstyrka på 162 ingenjörer och 82 patent. Ceva ska ha varit ute efter samma tillgångar och bjudit över Imaginations 60 miljoner dollar. Avtalet har därför reviderats och nu ska Imagination betala 100 miljoner dollar för MIPS.

Under en 12-månadersperiod fram till 30 juni 2012 hade MIPS processorlicenser en omsättning på 60 miljoner dollar, med en förlust på 9 miljoner dollar innan skatt. Företagets bruttotillgångar ska ha ett värde av totalt 20 miljoner dollar, så det kan därför ses som att Imagination betalar ett överpris. Men då det kan ses som ett strategiskt förvärv för att på sikt kunna konkurrera bättre mot ARM, är det inte helt osannolikt att Imagination kan höja insatserna ytterligare för att lägga vantarna på MIPS.

Källa: Xbitlabs


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid