USB-IF är det organ som ser till att USB-standarden bibehålls av alla parter som vill använda den, för att försäkra framåt- och bakåtkompatibilitet för samtliga enheter. Intel 7-serien styrkretsar och en kontrollerkrets från företaget har nu fått tummen upp för USB 3.0.

Vid gryningen för USB 3.0 så var det många tillverkare som nekades USB-IF (USB Implementers Forum) godkännande, då de helt enkelt inte höll sig inom den standard och ramar som satts upp. AMD var först med att erbjuda USB 3.0 i sin styrkrets A75, tack vare ett samarbete med Renesas som även var först med att få USB-IF:s certifikat.

Tillsammans med Intel Ivy Bridge kommer 7-serien styrkretsar att lanseras, som stödjer fyra USB 3.0-portar och dessa har nu godkänts av USB-IF. Styrkretsarna som får USB 3.0 är Z77, Z75 och H77. Intel ska även ha fått en kontrollerkrets certifierad; Intel C216 med ett okänt antal stödda portar som går att köpas till separat för att implementera på moderkortet.

“This is a tremendous milestone for the industry,” sa Jeff Ravencraft, USB-IF:s President & COO. “With USB-IF certification of Intel’s integrated USB host silicon, host manufacturers will be able to bring SuperSpeed USB to the masses. Intel’s commitment to SuperSpeed USB will continue to provide peripheral device manufacturers a compelling incentive to develop a growing number of diverse SuperSpeed USB products.”

Nu när både AMD och Intel kan erbjuda USB 3.0 direkt i sina styrkretsar kommer förhoppningsvis marknaden att röra sig mer mot den nya standarden. Att Intel nu stödjer USB 3.0 i sina styrkretsar är ett stort steg för marknaden mot att göra det till mainstream, och erbjuda USB 3.0 i alla priskategorier inklusive OEM-datorer.

Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid