Intel har publicerat sina första benchmarkresultat för Intel Arc A750 och företaget menar att kortet är snabbare än RTX 3060. I Cyberpunk ska försprånget vara 15 procent medan Fortnite bara ger sex procent vinst.

Intels europeiska lansering av grafikkort närmar sig. Sedan tidigare har Intel utlovat en lansering under sommaren. Nu får vi äntligen detaljer om vad som ser ut att bli företagets första kort för vår marknad. Intel Arc A750 visas nu i en ny demo, där det jämförs med RTX 3060.

Klår RTX 3060, i utvalda spel

Det är den tidigare teknikjournalisten Ryan Shrout, som numera jobbar med kommunikation för Intel, som visar ett system med Intel Arc A750. I videon visar han när han startar Cyberpunks benchmark och pratar om ett resultat i 1440p-upplösning och High-inställningar med ett genomsnittligt resultat strax under 60 Hz. Det ska vara 15 procent bättre än Nvidia GeForce RTX 3060. I samma diagram visar Intel ett försprång på 17 procent i F1 2021 samt ett försprång på sex procent i Fortnite.

Drivrutiner optimerade för DX12

Shrout påpekar att siffrorna inte kommer att se likadana ut i alla spel. Läs mellan raderna: RTX 3060 kommer att vara bättre i vissa spel. Det överraskar inte då vi redan har sett kraftig variation mellan olika speltitlar med Intels hittills Kina-exklusiva A380-kort. Intel har bekräftat att ett främst beror på att Intel prioriterar att optimera DX12-drivrutiner just nu och att till exempel DX11 därför hamnar lite på efterkälken. Tester har dessutom visat att Intels nya grafikkort, åtminstone A360, är starkt beroende på Resizable Bar. Det kan betyda att prestandan kan variera kraftigt mellan olika system.

Intel Arc A750 kommer troligen lanseras tillsammans med A770 och A780 som baseras på samma grafikkrets som A750 men har bredare minneskrets och fler aktiverade exekveringsenheter. Vi har fortfarande inte sett benchmarks för A770 och A780 men tidigare rykten har pekat på att det kommer att bli konkurrenter till RTX 3070.

En lansering under sommaren blir i sista sekund för Intel, som sannolikt hinner få ut sina kort strax innan Nvidia och AMDs väntade lanseringar under hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid