Intel har avtäckt samtliga Alder Lake-processorer för stationära datorer och nu även Alder Lake-H för bärbara datorer. Totalt är det åtta modeller som inom kort ska hitta sin väg till de olika segmenten av laptops.

Intels arkitektur Alder Lake hittar nu sin väg till bärbara datorer. Detta i forn av processorer med upp till 14 kärnor, stöd för DDR5-4800, LPDDR5-5200-minne, PCIe 4.0 och WiFi 6E. I samband med CES 2022 har tillverkaren avtäckt åtta processorer som utgör familjen Alder Lake-H.

Den tolfte generationens Core-processorer för bärbara datorer leds av flaggskeppet Core i9-12900HK. Denna är enligt Intel den mest kraftfulla bärbara spelprocessorn någonsin. Här ser vi 14 processorkärnor, 20 trådar och klockfrekvenser på upp till 5,0 GHz. Allt som allt menar Intel att det nya flaggskeppet ska erbjuda upp till 28 procent högre spelprestanda än det föregående flaggskeppet Core i9-11980HK.

Övriga processorer inkluderar ytterligare en Core i9-modell i form av 12900H. Denna följs sedan av tre Core i7-modeller med 14 eller tio kärnor beroende på modell. Det innebär totalt 20 trådar hos Core i7-12800H och 12700H samt 16 trådar hos Core i8-12650H.

Det lägre segmentet av Alder Lake-H utgörs inte helt förvånansvärt av Core i5-modeller. Här hittar vi treenheter varav två erbjuder tolv kärnor och 16 trådar och en erbjuder åtta kärnor och tolv trådar. Samtliga Alder Lake-H processorer listas med 45 W som basenergiförbrukning.

Ny P-serie

Intel tar Alder Lake till ett nytt produktsegment i form av sin nya P-serie av processorer. Denna är till för lättare och tunnare datorer jämfört med vad H-seriens enheter är menade för. Dessa kommer med en lägre energiförbrukning på 28 W och med dessa enheter som ska sjösättas handlar det om totalt 28 nya bärbara processorer Intel bekräftat idag.

Bärbara Intel Arc på väg

Intel bekräftade även att diskreta Arc-grafiklösningar har skickats till partnertillverkare. I skrivande stund ska det vara över 50 olika bärbara datorer som är på väg med just Intel Arc-grafik på insidan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid