Tidigare rykten om Alder Lake-bestyckade laptops på butikshyllorna tidigt nästa år kan visa sig stämma. Intel har nu bekräftat att den senaste generationens Core-processorer för bärbara datorer börjat skeppas till tillverkare.

Intels tolfte generations Core-processorer för bärbara datorer har nu börjar hitta sin väg till olika tillverkare. Något som har bekräftats av Intels Gregory M Bryant som via Twitter gratulerar teamet bakom utvecklingen av processorer.

Enligt Bryant har företaget börjar skeppa sina ”högpresterande bärbara processorer till kunder”. Något som innebär att tillverkare som Asus, Dell, MSI och dylikt inom kort börjar få in dessa enheter. Sedan är det upp till partnertillverkarna att skapa datorer för dessa processorer och få ut dessa på butikshyllorna.

Hittills har en handfull tidiga tester för dessa processorer dykt upp. Visar sig dessa vara goda fingervisningar har AMD och även Apple en ordentligt utmanare att börja oroa sig för på laptopmarknaden.

Vi lär nog inte se många bärbara datorer utrustade med Alder Lake-processorer under mellandagsreorna. Det spekuleras i att de kommande datorerna ska visas upp tillsammans med Arc Alchemist under nästa CES-mässa som hålls i januari nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid