Intel har tydligen mer planerat för Alder Lake med en ny processorserie kallad Alder Lake-N helt utan stora prestandakärnor skådad. Exakt vad denna är menad för är däremot något oklart.

Alder Lake ser ut att expandera till allt fler segment. Det senaste fyndet är vad som ser ut att vara Alder Lake-baserade inbäddade processorer. Processorer som kan tänkas hamna i enheter som Chromebooks eller mer kostnadseffektiva bärbara datorer.

Något som sticker ut hos dessa ”Alder Lake-N”-processorer är att de till synes kommer helt utan några högpresterande Golden Cove-kärnor. Det sägs endast röra sig om de mer energieffektiva Gracemont-kärnorna som ska huseras i de kommande processorerna.

Andra påstådda konstigheter kring dessa processorer är att de sägs komma helt utan PCI Express-banor från processorn. Förutom nio banor mellan processor och styrkrets det vill säga. Processorerna ska även komma med en fullt upplåst GT1 Gen 12.2-grafikkrets vilket innebär upp till 32 exekveringsenheter.

Utöver detta är det fortfarande mycket information som saknas om processorserien. I vilken typ av produkter den dyker upp i och när det väl blir av återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid