Förra månadens hårdvaruundersökning utförd på plattformen Steam visade att AMD stadigt fortsatt knipa andelar från Intel på processorsidan. Den senaste undersökningen visar dock att läget har slagit om till Intels fördel.

Valve har nu publicerat den hårdvaruundersökning som genomfördes på deras plattform Steam under juni månad. Medans den näst-senaste undersökningen visade att AMD höll strax över 30% av Steams användares processorer har Intel nu tagit tillbaka det de förlorade.

När Valve publicerade siffrorna för den undersökning som genomfördes under maj månad höll AMD 30,13 procent av plattformens processorer. Något som innebar en ökning på över en procent jämfört med föregående undersökning. En ökning som nu tillintetgjorts under den senaste månaden. Intel ligger enligt den senaste undersökningen på över 71,5 procent.

Exakt vad som står till grund för dessa förändringar är svårt att säga. Det är inte alla Steam-användare som deltar i dessa undersökningar. En potentiell förklaring till Intels ökning kan även vara att just Intel lyckats hantera den rådande komponentbristen bättre än AMD som förlitar sig på tredjepartsaktörer för tillverkningen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid