Intels teknik för att dynamiskt distribuera strömleverans mellan CPU och GPU kan vara en stor anledning till medelmåttig prestanda hos företagets nya grafikkort Arc A350M för laptops.

Tillsammans med sina absolut första Arc-grafikkort som nu börjat levereras i form av bärbara enheter har Intel även sjösatt tekniken Dynamic Tuning Technology. Detta är en teknik som ska balansera strömleveransen mellan processor och grafikkort i datorerna. Något som enligt Intel ska erbjuda den bästa balansen mellan energiåtgång och prestanda under olika belastningar.

Det visar sig dock att denna teknik kan vara allt annat än redo eller åtminstone väldigt konservativ när det kommer till fördelningen. I alla fall hos grafikkretsen Arc A350M. Enligt Youtube-kanalen BullsLab Benchmarks kan användare låsa upp märkbart högre grafikprestanda genom av avaktivera DTT.

Youtube-kanalen testade sex olika speltitlar med och utan DTT aktiverat. Här kunde man se en prestandaökning med på över 100 i till exempel Overwatch när DTT inte användes. Andra speltitlar såg en ökning på mellan 60 och 80 procent. Arc A350M ska även ha hållit sig inom sina specifikationer på 30 W utan tekniken aktiverad.

Exakt vad det är som spökar för DTT är oklart men det är förmodligen relativt säkert att skylla på en bugg som Intel inte har fångat i tid. Något som ofta drabbar nya tekniker innan man lyckas få rätsida på alla aspekter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid