Intel tar sin goda tid på sig att lansera sina kommande Arc Alchemist-grafikkort. Under tiden ser vi dock prestandaresultat och läckor dyka upp lite här och där. Till exempel Arc A580 som nu hittats i databasen för Ashes of the Singularity.

Intels Arc A380 är fortfarande det enda grafikkortet som företaget har lanserat än så länge. Grafikkortet är just nu exklusivt för Kina men ska hitta sin väg till övriga marknaden inom kort. Innan året är slut ska Intel även lansera andra grafikkortsmodeller, bland annat Arc A580.

Detta kommande grafikkort har nu testats i spelet Ashes of the Singularity tillsammans med en 16-kärnig Intel-processor och 32 GB RAM-minne. Testet utfördes i 1 080p med grafikinställningarna satta till det lägsta och med gränssnittet Vulkan. Här lyckades Intels enhet nå en slutpoäng om 9 300. Detta är på samma nivå som Nvidias Geforce RTX 3060. Trots att grafikkortet förväntas vara menat som en utmanare till något klenare RTX 3050 egentligen.

Värt att ha i åtanke är att detta är resultaten från det inbyggda prestandatestet i en enda speltitel. Således går det inte riktigt att hävda att Arc A580 kommer ligga på samma nivå som RTX 3060 i andra titlar. Det är dock en början på vad vi kan hoppas kommer vara en rad prestandaresultat för det kommande grafikkortet som läcker ut innan det blir dags för lansering. När den nu väl kommer att inträffa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid