Intel har i nyligen hållna intervjuer bekräftat att deras grafikkort Arc A770 och Arc A750 kommer att lanseras inom kort. Dock blir prestandan på toppmodellen inte riktigt vad många har förväntat sig.

Tom Petersen och Ryan Shrout från Intel har nyligen gett intervjuer till både Digital Foundry och PCGH. Under dessa intervjuer släppte man några bitar information angående två kommande grafikkort ur företagets Arc Alchemist-serie. Två grafikkort som enligt de Intel-anställda kommer att lanseras väldigt snart.

Intels Arc A770 har tidigare ryktats hamna omkring samma nivå som Nvidias Geforce RTX 3070 när det kommer till prestanda. Detta är dock inte riktigt vad Intel har satsat på. Enligt intervjuerna kommer A770 istället lägga sig någonstans mellan Geforce RTX 3060 och RTX 3060 Ti men ska även vara mer kraftfullt än AMD:s Radeon RX 6600 XT.

Arc A770 har även bekräftats komma med antingen åtta eller 16 gigabyte videominne. Detta innebär att Intels partnertillverkare kommer ha möjligheten att välja mängden videominne på sina modeller för att kunna möta lägga sig i olika prissegment. Arc A750 kommer däremot endast med åtta gigabyte minne.

En annan intressant detalj är hur hårt Intel har satsat på tekniken Resizable BAR. Petersen och Shrout nämner att tekniken är mer eller mindre ett måste för den som vill införskaffa ett av Intels grafikkort. Den som inte känner för att använda Resizable BAR eller inte har stöd för tekniken på sin dator rekommenderas till och med att vända sig till andra grafikkortsmakare. Intels representanter säger alltså att tekniken är så pass kritisk för Arc Alchemists prestanda att den som inte har tillgång till tekniken borde skaffa grafikkort från AMD eller Intel istället.

Tyvärr fick vi inga specifika lanseringsdatum för grafikkorten. Vi vet däremot att enheterna kommer att lanseras samtidigt. Lanseringen ska däremot ske inom kort och Tyskland har i alla fall bekräftats vara en av de första marknaderna som får tillgång till modellerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid