Intels senaste GPU-drivrutin listar företagets namnscheman för sina kommande diskreta grafikkort baserade på Xe-arkitekturen som ska ingå i Arc Alchemist-familjen.

Namnen på Intels kommande diskreta grafikkort har cirkulerat online under en längre tid. Vi har sedan tidigare fått information om att den första generationens grafikkort ska bestå av serierna Arc 3, Arc 5 och Arc 7. Likt Intels processorer är det då olika serier för olika prestandaklasser. Nu har specifika namn på de kommande grafikkorten listats.

Namnen kommer från Intel själva som i sin senaste drivrutin för sina grafikkretsar har listat en rad olika grafikkort som ännu inte har lanserats.

Arc Alchemist för desktop kommer att bestå av flaggskeppet Arc A770 som förväntas få en fullt upplåst grafikprocessor i form av ACM-G10 med 32 Xe-kärnor och en 256-bit bred minnesbuss. Längre ner i prestandahierarkin hittar vi Arc A750 och A580. Två grafikkort som spekuleras hamna omkring Nvidias Geforce RTX 3060 i prestanda. Dessa två enheter ryktas komma med åtta eller tolv gigabyte videominne. Flaggskeppet tros utrustas med 16 GB minne.

Intel har även ryktats förbereda en modell vid namn Arc A780 som sitt absoluta flaggskepp. Exakt vad denna enhet skulle kunna erbjuda jämfört med A770 om denna nu skulle komma med en fullt upplåst grafikprocessor återstår att se. Arc A780 skulle kunna vara någon slags specialmodell i begränsad upplaga för att ringa in Intels anstormning av grafikkortsmarknaden. Detta är dock endast spekulationer i dagsläget.

Då Intel nyligen bekräftade en försening av Arc A-serierna för stationära datorer kommer det dröja framåt slutet av årets andra kvartal eller tidigt under det tredje kvartalet innan vi får se några lanseringar. Förhoppningsvis får vi mer officiell information angående de kommande grafikkorten inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid