Sakta men säkert får vi lite mer information angående Intel Arc-enheterna som är på väg. Nu har det bekräftats att Intel inte komma lägga tid och energi på att begränsa enheternas prestanda när det kommer till brytning av kryptovalutor.

Utvinning av kryptovalutor med hjälp av grafikkort har varit ett väldigt hett ämne de senaste åren. Många har hakat på fenomenet och minst lika många fördömer aktiviteten för den minskade tillgången av grafikkort till de som bara vill spela spel. Nvidia försökte slå ett slag för gamers genom att lansera dedikerade kryptokort och strypa Geforce-enheters effektivitet när det kommer till att utvinna kryptovalutor. Något som kanske inte riktigt gick som många hade hoppats på.

Någon sådan taktik kommer vi inte få se när det kommer till lanseringen av Intel Arc. Det blå lagets första ordentliga satsning på diskreta grafikkort. I en nyligen genomförd intervju med Gadgets360 pratade Intels Raja Koduri och Roger Chandler om just detta. Intel ser det inte som en prioritet när det kommer till sina första grafikkort. Således kommer dessa kunna bryta kryptovalutor med full kraft.

Ännu en gång bekräftades det även att Intel Arc-enheter har börjat hitta sina vägar till partnertillverkare för att dessa ska kunna utveckla egna kylarlösningar. Dessvärre har vi fortfarande inget konkret lanseringsdatum för grafikkorten. I intervjun nämner Raja Koduri också att det inte är möjligt att lova något när det kommer till tillgången på grafikkorten. Då hela industrin befinner sig mitt i en rejäl kretsbrist och efterfrågan på komponenter bara har ökat kan vi helt enkelt bara hoppas på det bästa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid