Intel har nu bekräftat att Raja Koduri inte längre håller titeln som ledare av företagets Accelerated Computing Systems and Graphics efter att företaget splittrat gruppen för att dela upp arbetskraften bland andra enheter.

Intels Accelerated Computing Systems (AXG) and Graphics som tidigare leddes av industriveteranen Raja Koduri kommer nu att delas upp. Gruppen kommer att delas upp vi två delar där vissa anställda kommer gå över till Intels division för superdatorer.

Den andra delen som tidigare var AXG-delen fokuserade på Arc-grafik kommer att gå ihop med Client Computing Group. Denna kommer att ledas av Lisa Pearce vilket innebär att Raja Koduri fått en ny position hos företaget. Istället för att vara chef över en hel grupp har han nu fått tillbaka sin titel som chefsarkitekt.

Intel har dock bekräftat att ingenting har ändrats när det kommer till den produktplan man lagt fram för sina konsumentgrafikkort. Detta innebär att den som sitter och väntar på Battlemage som sägs lanseras sent nästa år eller uppföljaren Celestial kan dra en lättnadens suck.

Exakt varför Intel har valt att omstrukturera sin grafikdivision på detta vis framgår inte. Raja Koduri är dock för tillfället sjukskriven efter att ha behövt en akut ryggoperation. Omstruktureringen kan således vara ett sätt att lätta pressen som ligger på Koduri. Det kan också vara för att helt enkelt effektivisera grafiksatsningen genom att fokusera arbetsstyrkan ytterligare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid