Asus ser ut att ha skickat ett Z690-moderkort för recension i lådan till en B660-enhet. En låda som pekar mot att moderkort med den kommande styrkretsen kan bli utan stöd för PCI Express 5.0.

I och med lanseringen av Intels arkitektur Alder Lake lanserade man även sin styrkrets Z690. Detta är den som lägger sig högst upp i hierarkin av nya styrkretsar för konsumenter. Intel förväntas även lansera styrkretsar ämnade för lägre prisklasser. Bland dessa förväntas B660 som lär bli styrkretsen för låsta, icke-K modeller av processorer i mellanklassen.

Denna kommande styrkrets ser nu ut att kunna bli utan stöd för PCI Express 5.0 som Z690 kan stoltsera med. Informationen kommer från Videocardz som påstår att man fått en bild på lådan för ett B660 från en källa som inte nämns vid namn. Lådan i fråga ska ha skickats ut tillsammans med ett Z690-moderkort som ska recenseras.

Skulle det visa sig att B660 faktiskt blir utan något stöd för PCI Express 5.0 kan det nog höja en hel del ögonbryn. Detta med tanke på att PCI Express 5.0-banor är kopplade till själva processorerna och inte till styrkretsen i fråga. En annan möjlighet är att Intel kommer låta moderkortstillverkare välja mellan PCIe 5.0 och 4.0 hos sina B660-moderkort. Likt minnesstödet hos Z690 där vi ser antingen DDR4 eller DDR5 beroende på vilken prisklass moderkortet i fråga lägger sig i.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments