SuperSpeed USB 3.0 har fått brett stöd på PC-marknaden det senaste året och konstigt vore annat med tanke på gränssnittets kraftigt ökade dataöverföringshastigheter. Men trots detta har varken AMD eller Intel bakat in stöd för gränssnittet i sina kretsar, något nu Intel väntas göra med sin Panther Point styrkrets i Intels 7-serie.

Intel Panther Point är under utveckling för närvarande och kommer inte att se dagens ljus förrän under januari nästa år när Intel förväntas lansera sin tredje generations Core-processorer. Den nya processorfamiljen utvecklas under namnet Ivy Bridge och kommer att tillverkas med 22-nanometerteknik. I vanlig ordning tillkommer alltså även nya styrkretsar och här kommer den nya 7-serien in i bilden.

panther

Panther Point ska bli den första styrkretsen från Intel med integrerat stöd för SuperSpeed USB 3.0 och detta ska ske genom en 4-portars XHCI kontroller som stödjer det nya USB-gränssnittet. Med en vanlig EHCI-kontroller för 10 USB 2.0 portar kan vi vänta oss 14 st. USB-portar från Intels 7-serie av styrkretsar, varav 4 st. stödjer SuperSpeed USB 3.0.

panther2

Fram tills dess att vi får se Ive Bridge på marknaden under nästa år får vi nöja oss med de olika externa kontrollerkretsar som moderkortstillverkare och datorbyggare använder sig av. Samtidigt som AMD väntas baka in stöd för SuperSpeed USB 3.0 i sina Hudson-D3/M3 kretsar som lanseras med Llano APU i sommar.

Källa: Heise.de

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TempelAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Det var på tiden men 4 av 14 är lite snålt, kunde vart tvärtom istället.

Tempel
Medlem
Tempel

Skönt att man inte hör till dom flesta. Räknade dom externa diskarna sist dom var hemma allihop och dom var 9st från ½TB och uppåt.

Tempel
Medlem
Tempel

NAS är trevligt men rätt dyrt om det inte är 4 diskar eller mindre och 4 räcker inte riktigt, Går man nu på NAS så vill man ju köra RAID-5 iaf och då är 4 diskar inte nog och rätt kostnadsineffektivt och som sagt 6+ diskars NAS är dyra i förhållande till vad man få så då kan man lika gärna köra med USB-diskar och där är jag… Har tittat efter vettiga och prisvärda och dom finns helt enkelt inte och väldigt många enheter får usel kritik. Nån skulle kunna göra bra business genom att komma med en vettigt prissatt… Läs hela »