I samband med Computex 2021 tog Intel tillfället i akt för att smygvisa nästa plattform från deras NUC-division kallad Beast Canyon. En låda på åtta liter med plats för fullstora grafikkort.

Inga större bomber har släppts i samband med Intel Computex-presentation i år. Något som däremot är ganska stort är deras kommande NUC-dator med kodnamnet Beast Canyon. I alla fall jämfört med tidigare NUC-enheter.

Inte mycket information har getts angående denna enhet. Vi vet dock att det på insidan rör sig om elfte generationens Core H-processorer. Detta ska även bli den absolut första NUC-enheten som är stor nog att få plats med fullstora diskreta grafikkort (upp till 30 cm) i sitt chassi. Ett chassi som mäter in på åtta liter eller omkring samma storleksklass som Louqe Ghost S1.

Utöver dessa småbitar av information är det inte mycket som är känt om Beast Canyon i dagsläget. Intel har bekräftat att enheten ska komma med en integrerad nätdel. Hur mycket kraft denna kommer att ha eller dess effektivitetsgrad är dock något som inte avslöjades. Då enheten är menad att kunna husera fullstora grafikkort bör det däremot röra sig om ett relativt kraftfullt och effektivt nätaggregat.

Beast Canyon förväntas lanseras någon gång senare i år. Något som förhoppningsvis innebär att vi kommer att få mer information om enheter inom en snart framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid