Small preview image

Intel Core 2 Duo E8400 är en av dem fyrkärniga 45nm processorer Intel kommer att lansera i början på nästa år. Med en processorbuss på 1333MHz, 6MB L2-cache, 47 nya SSE4 instruktioner och flera andra optimeringar jämfört med nuvarande 65nm Conroe-processorerna. Core 2 Duo E8400 arbetar vid 3.0GHz klockfrekvens men det kommer att finnas modeller med både lägre och högre klockfrekvens vid lanseringen. Just denna modell väntas kosta runt 180 USD (runt 1200 kronor) vilket ser riktigt prisvärt ut. På Expreview har man nu publicerat en förhandstitt på Core 2 Duo E8400 där man testar allt från prestanda till processortemperaturer och strömförbrukning, samt att man utan några problem överklockar processorn till 4GHz på luft.



Precis som att Yorkfield arbetar vid lägre temperaturer och med mindre strömförbrukning än Kentsfield är skillnaderna demsamma för Wolfdale och Conroe. Skulle en överklockning till 4GHz vara enkelt med dessa processorer när de når butikshyllorna kan Intel ha en riktig vinnare på gång.



Prestandan överlag är som väntat mycket lik den hos de Yorkfield-baserade processorerna. Något bättre än sina föregångare men inga avsevärda skillnader. Det som utmärker sig är just lägre strömförbrukning och arbetstemperatur, samt det större överklockningspotentialet.


:: Intel Core 2 Duo E8400 förhandstitt

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid