Intels nya processorarkitektur Coffee Lake är färsk från fabrik och redan har det sats överklockningsrekord med topprocessorn Core i7-8700K.

Intels purfärska processorarkitektur Coffee Lake har redan sats under hård press av överklockare som jagar nya världsrekord. Redan har toppmodellen Core i7-8700K uppnått minst sagt imponerande frekvenser med hjälp av flytande kväve.

I ett inlägg hos HWBOT så visar det sig att användaren ”Kovan Yang” fått den nya processorn att uppnå en klockfrekvens på 7,45 gigahertz (GHz).
Detta är vid skrivande stund rekordet för vad en 8700K-processor har överklockats till och Kovans prestation ligger på sjätteplats för den högsta frekvensen någonsin hos en processor. Detta är även den första gången som en av Intels Core-processorer tagit sig så pass långt upp i HWBOTs lista.

Bortsett från den nya Intel-processorn bestod Kovans system av ett MSI Z370 Godlike Gaming moderkort, ett Nvidia 8400 GS grafikkort och DDR4-minne med ospecificerad frekvens och mängd.

Allt som allt är detta då en total ökning av processorns klockfrekvens med hissnande 100 procent. Då Coffee Lake precis börjat rulla ut från fabrikerna så finns det en chans att vi kan komma att se ännu högre frekvenser när överklockare blir mer bekanta med den nya arkitekturen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
jonteDaniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

”Intel Core i7-8700K överklockad till 7,45 GHz – 100% frekvensökning”

Det låter ju mer imponerande än vad det är om man ska vara ärlig, basfrekvensen är lite snål kan jag tycka.

Medlem

Hur menade du nu Daniel? 7,45/2 = 3.7. Viket är en ökning med 100%. Enligt Intels egna specifikationer har processorn en basfrekvens på 3,7 Ghz.

jonte
Gäst
jonte

Intel får ta och släppa en specialare med en basfrekvens på hela 2Ghz så kan de som går efter procentuell överklock få fina siffror. 😛