En av de processorer som Intel och AMD utvecklar tillsammans kallad Core i7-8809G har nu listas på Intels hemsida i sektionen för upplåsta processorer.

Det var inte jättelänge sedan det stod klart att Intel och AMD skulle jobba tillsammans med att utveckla produkter som baseras på processorarkitektur från Intel men innehålla en grafikdel från AMD.

Sakta men säker dyker småbitar av information kring dessa produkter upp. Vi har tidigare sett vad som ska vara prestandaresultat för Core i7-8809G och det mindre syskonet Core i7-8705G.
Nu har den processor som går under namnet Core i7-8809G listats bland Intels Core-X serie och deras Coffee Lake-S processorer.

Vi ser i listan en klockfrekvens hos processorn på 3,1 gigahertz (GHz), 4 processorkärnor med 8 trådar samt 8 megabyte (MB) cache. Vi ser även att stöd för två-kanals DDR4-2400 minne samt AMD:s RX Vega M GH grafikdel står på schemat. Allt detta med siktet inställt på att enheten inte ska förbruka mer än 100 Watt (W) ström totalt.

Dessvärre än den specifika produktsidan för processorn inte tillgänglig vid skrivande stund. Så den information som listats av Intel i bilden här nedanför att den information som finns att tillgå just nu.

Core i7-8809G

Förutom den enhet som nu listats hos Intel så ryktas det att vi också kommer att få se mindre kraftfulla modeller med namnen Core i7-8705G och 8706G. Vad som skiljer dessa tre modeller åt är klockfrekvenser samt antalet Vega-baserade beräkningsenheter.

Exakt när vi kommer att få se dessa processorer integrerade i nya produkter är vid skrivande stund oklart. Att en av dessa modeller listats på Intels hemsida kan ses som ett tecken på att arbetet går framåt som planerat för båda parterna. Dock kan det komma att dröja innan någon av dessa är redo för lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid