En mystisk tiokärnig processorenhet från Intel kallad Core i9-10850K har nu hittats i databasen för Geekbench och kan peka på att en modell liknande Comet Lakes flaggskepp men med en potentiellt lägre prislapp är på väg.

Ännu en tidigare okänd processor från Intel har nu dykt upp denna vecka. Tidigare var det en modell vid namn Core i9-10910 som tros bli exklusiv för Apples kommande iMac-modeller. Nu är det en enhet vid namn Core i9-10850K som listats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench.

Detta senaste fynd från Geekbench databas visar en tiokärnig processor men 20 trådar. Vi kan se hur klockfrekvenserna listas som 3,6 gigahertz (GHz) basfrekvens och en turbofrekvens på 5,2 GHz. Detta innebär 100 megahertz (MHz) lägre frekvenser för både bas och turbo jämfört med syskonet Core i9-10900K som även den kommer med tio kärnor.

Intels tidigare okända Core i9-10850K visar nästintill exakt samma poäng i Geekbench som sitt äldre tiokärniga syskon. Detta medans prestandasiffrorna för den del av testsviten som nyttjar samtliga processorkärnor ligger omkring 5 procent bakom Core i9-10900K.

Det framgår inte huruvida denna processor kommer att bli tillgänglig som en fristående enhet för konsumenter. Det finns en möjlighet att det rör sig om en OEM-exklusiv processor som kan komma att endast hittas i färdigbyggda datorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid