Intels kommande flaggskepp Core i9-13900K som ska leda företagets Raptor Lake-familj har nu hittats i databasen för Ashes of the Singularity.

Intels nästa processorarkitektur förväntas lanseras under 2022 års andra halva som tidigast. Nu har vi fått en försmak på vad arkitekturen kan erbjuda då flaggskeppet Core i9-13900K hittats i databasen för speltiteln Ashes of the Singularity.

Här ser vi processorn med 24 kärnor och 32 trådar (16 P-kärnor, 8 E-kärnor) nå omkring samma prestandasiffror som nuvarande Core i9-12900K. Värt att påpeka är dock att den nya processorn som hittats är med allra största sannolikhet ett tidigt ingenjörsexemplar. Något som pekar mot att Intel redan nu matchat sin nuvarande arkitektur när det kommer till prestandan hos processorerna som kommer om ett halvår som tidigast.

Processorn listas med 32 kärnor. Detta då spelet inte har full kompatibilitet med hybridarkitekturen och listar processorn trådar som antalet kärnor. Core i9-13900K förväntas också erbjuda 68 MB cacheminne. Något som ses lite som ett svar på AMD:s staplade 3D V-cache som ska förse Ryzen 7 5800X3D med totalt 96 MB cache.

Hur väl Intels Raptor Lake-familj kommer att prestera jämfört med dagens Alder Lake återstår att se. Ashes of the Singularity är ett relativt gammalt spel och dess kompatibilitet med modern hårdvara är inte den bästa. Således för siffrorna ses mer som en fingervisning än fakta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid