Det visar sig att Arc A380 inte blir den absoluta instegsmodellen för Intels grafiksatsning. Den titeln går istället till Arc A310 som nu fått sina specifikationer detaljerade.

Det visar sig att Intel har ett fjärde grafikkort planerat för Arc Alchemist-serien. Detta blir inte någon toppmodell likt Arc A780 som tidigare har cirkulerat i rykten. Det blir istället en absolut instegsmodell i form av Arc A310.

Grafikkortet som nu fått specifikationerna röjda kommer med endast sex Xe-kärnor. Dessa bär en klockfrekvens på 2 GHz och mängden videominne ligger på fyra gigabyte. Minnet som är av typen GDDR6 har en hastighet på 15,5 Gbps och en 64-bit bred minnesbuss. Något som innebär att den maximala minnesbandbredden lägger sig på 124 GB/s.

 

Då det inte direkt rör sig om den mest högpresterande hårdvaran ska grafikkortet inte heller dra någon större mängd ström. Grafikkortets TBP-värde ska ligga på 75 W vilket innebär att modeller helt utan några strömkontakter kommer vara möjliga. I dessa fall räcker det då med strömleveransen PCI Express-anslutningarna kan stå för.

I skrivande stund vet vi dessvärre inte exakt när Intel planerar att lansera Arc A310 eller vad prislappen kommer att landa på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid