Intel har till slut fixat problemen som uppstod mellan Alder Lake-processorer med deras hybridarkitektur och populära DRM-system som till exempel Denuvo.

Strax efter att Intels Alder Lake-arkitektur lanserades började det dyka upp rapporter om att processorerna inte kunde starta spel skyddade av DRM-plattformar. Grunden till problemen pekades ut som Alder Lakes hybriduppsättning av processorkärnor. Flera aktörer rekommenderade att användare stängde av E-kärnorna i sina processorer fram till dess att en ordentlig lösning tagits fram.

Detta är då vad som ska ha hänt nu. Enligt Intel ska samtliga spel på listan över titlar med DRM-problem hos Alder Lake nu vara fullt kompatibla. Detta tack vare samarbeten mellan Intel, spelutvecklare och Microsoft.

Användare som har haft problem med att starta spel skyddade av till exempel Denuvo på ett Alder Lake-system rekommenderas således att uppdatera. Både spelet i sig och även uppdatera Windows till den senaste versionen.

Annons

Värt att påpeka är att det fortfarande kan finnas speltitlar där ute som fortfarande har problem med Alder Lake. Chansen att precis alla spel med DRM-skydd som har eller har haft problem med arkitekturen skulle hamna på listan över inkompatibla titlar relativt fort efter arkitekturens lansering är förmodligen inte jättestor. Intel rekommenderar att de som fortfarande upplever problem hör av sig till kundtjänst.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid