Intels nästa generation processorer ”Ivy Bridge” som bygger på deras nya 22 nanometersteknik ska lanseras den 8:e april, men volymleverans till tillverkarna kan dröja till juni. Anledningen ska vara att Intel och deras partners har för stora inventarier av Sandy Bridge-processorer.

Den svaga världsekonomin har länge gjort elektronikmarknaden väldigt turbulent, och det verkar som att det inte går att lita på några analyser. Tillverkarna av bärbara datorer ska ha svårt att sälja deras Sandy Bridge-baserade datorer, vilket gjort att de har större inventarier än väntat, rapporterar DigiTimes. Det här ska i sin tur ha lett till att även Intels inventarier är större än väntat.

Ivy Bridge-processorerna kommer fortfarande att lanseras enligt exakt samma schema som tidigare, vilket ska innebära den 8:e april för detaljhandeln. Däremot kan det ta tid innan tillgången av färdigbyggda Ivy Bridge-system finns ute på butikshyllorna, både i stationär och bärbar form. Tillverkarna ska inte behövt möblera om mycket i sitt schema på grund av detta, då de flesta planerade nästa våg datorer i samband med Windows 8.

Det verkar som att allt mer staplas på hög inför slutet på året, där just Windows 8 står i fokus. Industrin har stora förhoppningar på det nya operativsystemet och planerar därför sina produktlanseringar efter Microsoft. Vi hoppas i alla fall att lanseringen av nya Ultrabooks kommer att skjutas upp på grund av detta.


Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-Retur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Undrar om det går att köpa IvyBridge i april? Eller om jag måste köpa den gammla modellen, vill inte vara utan dator längre än till april. :sigh:

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag har en ide!! Lansera Ivy bridge och rea ut SandyBridge 😀