Samma företag som säger att hårddiskbristen påverkat deras omsättning tror att det hela kommer att hjälpa dem i försäljning och konsumentanpassning av lagringsmediet vi känner till som SSD.

Vid en middag NordicHardware närvarade på så tog Intel chansen att prata om det gångna året, och vad vi kunde vänta oss av företaget under nästa år. Man tog bland annat upp lanseringen av både Sandy Bridge och Sandy Bridge-E, där man har sett ökad försäljning av processorer mot tidigare år – enligt Intel ett tydligt bevis på att PC-marknaden inte alls är döende utan tvärtom fortsätter att växa. De tog även upp deras intågande på smartphonemarknaden och deras nya Ivy Bridge-processorer som bygger på den ”revolutionerande” 22nm-tekniken med 3D-transistorer.

Men året har fått ett allt annat än bra avslut. Vi talar om översvämningarna i Thailand som lamslog hårddisk-industrin, någonting som lett till ökade priser och prat om att hårddiskarna helt kan ta slut på marknaden, men även att PC-försäljningen kan bli lidande någonting Intel redan säger sig ha märkt av. Följderna av detta väntas hålla i sig långt in på nästa år, och marknaden väntas inte kunna stabiliseras förrän i början av 2013.

Annons

IMFT-20nm_dieIntels senaste 128 Gb NAND-krets byggd på 20nm

Intel ser det dock som en möjlighet för bredare konsumentanpassning av SSD-enheter. SSD-enheter kommer med ett prispremium, men när hårddiskarna tar slut får tillverkarna två val: att sluta tillverka och sälja datorer eller att leta efter ett alternativ som i det här fallet är SSD. Det är främst i bärbara datorer SSD-anpassningen kan bli högre. Men det sades även att Intel sålde slut på allt de kunde producera [SSD-enheter], så det är värt att fråga sig var datortillverkarna ska köpa sina SSD-enheter ifrån om inte Intel själva?


Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Mr Obvious. I premiumsegmentet finns det idag ingen som helst anledning att inte välja en ssd och även i mainstreamsegmenet så är ssd ett försäljningsargument då det gör så mycket för prestandan och bristen på HDDs gör ju att efterfrågan skjuter i höjden, det är ju ingen rocketscience att klura ut det direkt och det gjorde väl de flesta insatta i branschen en kvart efter att nyheten om WDs fabriker var översvämmade.